ATENȚIONARE DE CĂLĂTORIE ÎN BULGARIA

05.01.2019
 

Cetățenii moldoveni care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Bulgaria trebuie să cunoască că, în conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie și Hidrologie local, în perioada 4-5 ianuarie 2019, 15 regiuni vor fi afectate de căderi însemnate de precipitații sub formă de ninsoare, însoțite de vînt puternic și au fost emise:

 

Cod portocaliu de vînt puternic în regiunea Sliven, în care vîntul va sufla dinspre nord-nord-est în rafale de pînă la 30 m/s; Cod portocaliu de precipitații sub formă de ninsoare, însoțite de vînt puternic, în regiunea Burgas; vîntul va sufla în rafale de pînă la 30 m/s viscolind stratul de zăpadă, fapt ce va determina apariția troienelor. Stratul de zăpadă va avea grosimea prognozată de 10-15 cm; Cod galben de ninsoare, cu vînt puternic, în regiunile: Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Smolian, Haskovo, Kîrdjali și Yambol. Vîntul va sufla în rafale de pînă la 20-25 m/s viscolind zăpada, fapt ce va determina apariția troienelor de zăpadă. Stratul de zăpadă va atinge grosimea de 10-15 cm; Cod galben pentru vînt puternic în regiunile:

 

Dobrici și Varna, unde vîntul va sufla dinspre nord-nord-est în rafale de pînă la 20-25 m/s; Cod galben de precipitații sub formă de ninsoare în regiunile: Montana, Vrața, Loveci și Gabrovo. Stratul de zăpadă va atinge grosimea de 10 cm. Se recomandă ca șoferii să conducă preventiv, cu viteză adecvată și să aibă autovehiculele echipate pentru circulația pe drumurile publice în condiții de iarnă, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară și indicațiile/semnele organelor de control aflate la fața locului.

 

Este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere din cauza formării troienelor de zăpadă sau a vizibilității reduse, în condiții de viscol puternic. Se pot obține informații despre starea vremii de pe site-ul www.weather.bg, informații despre starea actuală a drumurilor de pe aplicația gratuită LIMA (n.a.- deocamdată doar în limba bulgară) www.lima.api.bg, de pe pagina de Internet a Agenției ”Infrastructura Rutieră” – www.api.bg și non-stop de la numărul local de telefon 070013020. În cadrul Agenției menționate funcționează pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situațional, care colectează și sintetizează datele privind situația drumurilor republicane/publice.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.