ATENȚIONARE DE CĂLĂTORIE ÎN ITALIA

11.05.2017
Atenționare de călătorie Italia
 

Reamintim că autoritățile italiene au dispus reintroducerea controlului la frontiere, în perioada 10 — 30 mai 2017, ca parte a măsurilor de securitate instituite cu ocazia desfășurării reuniunilor în format G7 de la Bari (11 — 13 mai 2017) și Taormina (26 — 27 mai 2017).

Reintroducerea controalelor se aplică la frontierele terestre, maritime și aeriene ale Italiei, urmare suspendării temporare a Acordului Schengen pentru libera circulație a persoanelor. Se recomandă cetățenilor Republicii Moldova care se vor deplasa în această perioadă în Italia, inclusiv în interiorul Spațiului Schengen, să dețină toate documentele personale valabile pentru control.

Cetățenii moldoveni pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei Republicii Moldova la Roma, Consulatului Republicii Moldova la Padova și Consulatului RM la Milano. Telefoanele de contact pot fi găsite AICI

 

De asemenea, cetățenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonele de urgență.
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.