ATENȚIONARE DE CĂLĂTORIE ÎN SPANIA: COD ROȘU DE AER POLAR

13.01.2021

 

 

Cetăţenii care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Spaniei că, potrivit informaţiilor publicate de către autorităţile spaniole, în perioada 12-13 ianuarie, Peninsula Iberică este afectată de un val de frig polar, cu temperaturi care pot atinge valori de -15 grade C în unele regiuni.


Astfel, Agenţia Meteorologică spaniolă (AEMET) a emis o prognoză de temperaturi negative extreme pentru această ţară, astfel:

Cod roşu în comunităţile Castilla y Leon şi Castilla la Mancha;
Cod portocaliu în comunităţile Madrid, Aragon şi parte din Castilla la Mancha;
Cod galben în Insulele Baleare şi Catalonia.


Valul de frig se va extinde pînă pe 13 ianuarie 2021 în aproape toată Peninsula, respectiv comunităţile Andaluzia, Cantabria, Catalonia, Extremadura, Galiţia, Murcia, La Rioja şi Comunitatea Valenciană.

Cu privire la zborurile operate de pe aeroportul Adolfo Suarez din Madrid, activitatea aeroportuară a fost reluată parţial, în momentul de faţă fiind utilizate doar două terminale: T4 şi T4s. Se recomandă pasagerilor contactarea companiilor aeriene pentru verificarea stadiului zborului.

 

Pe fondul ninsorilor abundente provocate de furtuna Filomena pe teritoriul Regatului Spaniei, mai multe drumuri au fost blocate, circulîndu-se cu dificultate. Direcţia Generală de Trafic a lansat o hartă interactivă unde poate fi verificată starea drumurilor în timp real.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.