AUSTRALIA ÎNCHIDE O FRONTIERĂ DE STAT DUPĂ ÎNMULŢIREA CAZURILOR DE COVID

07.07.2020

 

 

Frontiera dintre cele două cele mai populate state din Australia va fi închisă începînd de marţi pentru o perioadă nedeterminată, autorităţile încercînd astfel să ţină sub control un focar de coronavirus din oraşul Melbourne, scrie Agerpres, citând Reuters.


În urma deciziei anunţate luni, este pentru prima dată cînd frontiera dintre statele Victoria şi New South Wales (NSW) este închisă în ultimii o sută de ani. Ultima oară cînd autorităţile au restricţionat deplasările între cele două state a fost în 1919, în timpul pandemiei de gripă spaniolă.

 

''Este decizia corectă, decizia potrivită în acest moment, avînd în vedere provocările semnificative cu care ne confruntăm în ceea ce priveşte limitarea răspîndirii acestui virus'', a declarat reporterilor din Melbourne premierul statului Victoria, Daniel Andrews.


Iniţiativa va fi, însă, o lovitură dată redresării economice a Australiei care se îndreaptă spre prima recesiune din aproape trei decenii, notează Reuters.

Numărul de cazuri de COVID-19 înregistrate în Melbourne, capitala statului Victoria, a crescut în ultimele zile, ceea ce a determinat autorităţile să pună în aplicare măsuri stricte de distanţare fizică în 30 de suburbii şi să dispună carantina în nouă blocuri de locuinţe publice.

Statul a raportat peste noapte 127 de noi cazuri de infectare cu COVID-19, cea mai mare creştere de la o zi la alta de la începutul pandemiei. De asemenea, au fost raportate două decese, primele consemnate la nivel naţional în peste două săptămîni. În urma acestora, bilanţul total al deceselor asociate COVID-19 în Australia a ajuns la 106.

Premierul din NSW, Gladys Berejiklian, a declarat că nu există o intenţie imediată de redeschidere a frontierei, unde vor fi desfăşurate patrule militare pentru prevenirea trecerilor ilegale, începînd din noaptea de luni spre marţi, de la 23:59 ora locală.

Berejiklian a precizat că oamenii vor putea să solicite permise zilnice pentru trecerea frontierei, dar a adăugat că vor exista întîrzieri de circa trei zile în emiterea acestora.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.