AUTORITĂŢILE DIN ITALIA ÎNĂSPRESC RESTRICŢIILE ŞI MENŢIN STAŢIUNILE DE SCHI ÎNCHISE

16.02.2021

 

 

Autorităţile din Italia au înăsprit duminică restricţiile în patru regiuni, din cauza creşterii numărului de infectări cu coronavirus, relatează DPA.


Regiunile Toscana, Liguria, Abruzzo şi Trentino au fost incluse în aşa-numitele ‘zone portocalii’ de către Ministerul Sănătăţii, ceea ce înseamnă că barurile şi restaurantele trebuie să se închidă, iar localnicii nu pot părăsi zona din jurul locuinţei lor decît pentru urgenţe.

 

Restricţiile vor fi în vigoare timp de 15 zile într-o primă fază, a adăugat Ministerul Sănătăţii, scrie Agerpres.ro.

 

Majoritatea regiunilor din ţară sînt în prezent considerate ‘zone galbene’, ceea ce înseamnă că restricţiile au fost relaxate.

Cu toate acestea, în Italia este în continuare în vigoare o restricţie de circulaţie pe timpul nopţii.


În paralel, într-o decizie de ultim moment, autorităţile au decis să suspende redeschiderea mai multor staţiuni de schi populare, unde luni dimineaţă urma să se reia activitatea, potrivit agenţiei de presă ANSA.

Ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a anunţat că actuala interdicţie privind sporturile de iarnă va fi prelungită.

 

Oficialul a spus că staţiunile de schi trebuie să rămînă închise, din cauza riscului tot mai mare reprezentat de noile tulpini, mai contagioase, ale coronavirusului.

Italia a înregistrat duminică 11.000 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, iar incidenţa cazurilor la 100.000 de locuitori pe un interval de şapte zile rămîne la 130.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.