AUTORITĂȚILE MOLDOVENEȘTI AU REFUZAT SĂ AJUTE COMPATRIOȚII, CARE SÎNT ÎNTR-O SITUAȚIE DE URGENȚĂ ÎN STRĂINĂTATE

31.08.2012
Foto: moldnews.md

Autoritățile moldovenești au refuzat din nou să ajute compatrioții săi, care au nimerit într-o situație de urgență în străinătate. Guvernul R. Moldova nu a acordat nici un ajutor în aducerea în patrie a corpurilor neînsuflețite a șapte cetățeni ai Republicii Moldova, decedați într-un accident rutier lîngă Kaluga.

 

La cinci zile după tragicul accident din regiunea Kaluga, Rusia, în care și-au pierdut viața șapte moldoveni, rudele nu pot aduce în ţară cadavrele. Familiile celor decedaţi acuză autorităţile de la Chişinău că nu le oferă niciun ajutor.

 

Aliona Botezatu, mama unui tînăr decedat în accidentul din Rusia, spune că „căutăm soluții și ne ajutăm unii pe alții așa cum putem. Nu am primit ajutor din partea autorităților din Moldova. Trebuia să vină Veaceslav Vîlcu, consulul moldovean în Federația Rusă, el însă ne-a închis telefonul în nas și ne-a rugat să nu-l mai sunăm. Acum singurii care ne ajută sînt cei de la Situaţii Excepționale din Moldova și din Rusia ".

 

Anterior, o situație similară s-a produs în nordul Italiei unde în urma cutremurului devastator a avut de suferit diaspora moldovenească. În același timp, Guvernul Republicii Moldova nu a acordat nici un ajutor, iar apoi și-a asumat meritele comunității moldovenești locale, care a oferit asistență sinistraților.

 

Sursa: moldnews.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.