AUTOTURISME ECHIPATE CU SISTEME PERFORMANTE PERMIT SUPRAVEGHEREA EXAMENULUI PRACTIC PENTRU OBȚINEREA PERMISULUI DE CONDUCERE

16.03.2012
Foto: registru.md

A treia lună consecutiv Direcţia Înregistrare a Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto supraveghează examenul practic pentru obținerea permisului de conducere on-line şi transmite datele în regim real de timp, independent de locaţia aflării maşinii.

 

Acest sistem de monitorizare a probei practice a examenului, este un concept nou şi a preluat cele mai bune practici din domeniu, avînd la bază 3 componente principale: monitorizarea video şi audio a acţiunilor de examinare la proba practică, inclusiv şi acţiunilor din afara vehiculului, cu transmiterea înregistrărilor şi stocarea lor în baza de date; posibilitatea vizualizării examenului on-line şi transmiterea datelor în regim real de timp, independent de locaţia aflării maşinii precum şi posibilitatea urmăririi rutei de deplasare a autovehiculului în regim real de timp prin intermediul sistemului GPS.

 

Înregistrările examenelor se păstrează în baza centrală de date a ÎS „CRIS „Registru”. Informația se stochează pe serverul central și orice contestare este posibil de examinat pe parcursul a cel puțin 6 luni.

 

11 automobile pentru proba practică a examenului la categoria B au fost echipate de ÎS „CRIS „Registru” şi repartizate la Bălţi, Edineţ, Comrat, Teleneşti, etc. Fiecare șef de subdiviziune are acces on-line la examenul practic, iar șeful Direcției Înregistrare a Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto are acces on-line la toate automobilele de examinare.

 

Numărul total al persoanelor examinate la proba teoretică şi practică de la începutul anului şi pînă în prezent constituie 33033 examen/persoane. Din ei la proba practică pentru obţinerea permisului de conducere la categoria „B” cu autovehicule dotate cu supraveghere video au fost examinate 2490 persoane, iar la proba teoretică corespunzător 3261.

 

Sursa: registru.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.