BURSĂ DE STUDII ÎN OLANDA ÎN VALOARE DE 5.000 DE EURO

27.04.2015
Bursă de studii în Olanda în valoare de 5.000 de euro
 

Ministerul Educației, Culturii și Științelor din Olanda, cu susținerea a 48 de universități olandeze, oferă burse de studii de licență și masterat pentru studenții internaționali.


Metoda de înregistrare pentru a cîștiga o bursă este următoarea:


- Alege universitatea și cursul la care vrei să înveți;


- Te poți înscrie în perioada 16 februarie – 31 martie 2016;


Din apelul oficial afli mai multe detalii despre program.


Pentru a participa trebuie:


- Să fii cetățean al uneia din țările care se află în afara Zonei Economice Europene;
- Să îndeplinești condițiile universității pe care ai ales-o;
- Să fii pentru prima dată student în Olanda.


Bursa are o valoare de 5.000 de euro, sumă pe care o vei primi în primul an de studii. Detalii despre oportunitate găsești pe site-ul oficial.


Reamintim că majoritatea absolută a instituțiilor superioare de învățămînt din Olanda oferă o diversitate de programe de studii de înaltă calitate. Multe universități de aici se află în topul ratingurilor internaționale și au criterii de admitere și promovare destul de riguroase. Majoritatea programelor de licenţă sînt urmate în limba engleză, iar programele de masterat şi doctorat sunt exclusiv în limba engleză. Taxele de şcolarizare accesibile, precum și condiţiile de studii şi de trai din Olanda atrag anual zeci de mii de studenți din toată lumea. Procedura de admitere este foarte simplă și, de regulă, se face în regim online. Pentru a-și mări șansele de admitere, tinerii din Moldova pot depune la mai multe instituții de învățământ cereri de admitere. Perioada de înscriere diferă de la facultate la facultate. De regulă, pentru programele de licență aceasta începe în luna noiembrie și durează pînă în luna mai. Totuși, studenții care depun printre primii cererea de înscriere au mai multe șanse de a fi admiși la studii, mai ales la facultățile în care numărul pretendenților depășește numărul locurilor disponibile. De asemenea nu trebuie să uităm că universitățile din Olanda oferă un număr mare de burse studenților străini.


Potrivit datelor estimative în Olanda și-ar face studiile peste o sută de studenți originari din Republica Moldova. Acest număr este în continuă creștere. Aproape două sute de conaționali sînt stabiliți cu traiul permanent sau muncesc în Olanda.

 

Sursa: Viza.md 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.