CANADA A ELIBERAT UN MILION DE VIZE DE VIZITĂ

26.02.2013
Foto: canada.immigrationvisaforms.com

Anul 2012 a fost din nou unul record pentru numărul de vize eliberate de Canada ‒ această țară a eliberat un milion de vize de vizită. Conform declaraţiei Ministrului Cetăţeniei, Imigraţiei şi Multiculturalismului Jason Kenney, Guvernul permite unui număr mare de cetățeni străini să vină în ţară pentru a contribui la promovarea dezvoltării economiei canadiene și creării noilor locuri de muncă.


"Noi ne străduim să eliberăm vize cît mai curînd posibil, în scopul facilitării călătoriei în Canada atît pentru turiştii şi călătorii de încredere, cît și în scopul reîntregirii familiei, ca la rîndul nostru să ne folosim de avantajele, pe care le oferă aceştia economiei țării noastre ", - a declarat ministrul.


Comparativ cu anul 2004, numărul vizelor emise de către ambasadele și consulatele Canadei au crescut cu 40% și a ajuns la 1 milion. Această creștere permanentă demonstrează, că Canada continuă să rămînă destinaţia numărul unu pentru vizitatorii străini – aflăm din comunicatul de presă al ministerului. "Obținerea rapidă şi facilă a vizei ‒ este importantă pentru oaspeții noștri şi ajută Canada să atragă mai mulți străini" ‒ a spus ministrul Kenney.


Trebuie remarcat faptul, că autoritățile ţării au adoptat o serie de inovații, care au permis simplificarea călătoriei în Canada pentru străini. Astfel, dacă în iulie 2011, termenul de valabilitate al vizelor multiple canadiene a fost mărit de la cinci la zece ani. Acest lucru permite străinilor să intre și să rămână în țară pînă la șase luni, în timpul fiecărei vizite pe parcursul a zece ani. Iar pentru a facilita contactele dintre rude, guvernul a permis părinților străini, bunicilor și cetățenilor-rezidenți temporari din Canada să obțină o nouă viză (SuperVisa) pentru o perioadă de pînă la 10 ani, care le permite să rămînă în țară pînă la 24 luni în cadrul unei singure vizite.

 

Sursa: visa4.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.