CANADA A PROMIS TUTUROR VIZE CU INTRĂRI MULTIPLE

24.02.2014
Foto: theyoungandhitched.com

Străinii care vizitează Canada vor putea pretinde automat vize cu intrări multiple, începînd din 6 februarie. Despre inovația introdusă se anunţă pe site-ul Ministerului de Cetățenie și Imigrație al Canadei (CIC).

 

Din 6 februarie, toate solicitările străinilor de vize "de scurtă şedere" de intrare în Canada vor fi examinate ca cereri de vize multiple. "Multivisa" îi va permite titularului său să vină și plece din Canada pentru un termen de pînă la 6 luni pe parcursul a 10 ani.

 

"În cadrul planului de dezvoltare a economiei canadiene și a creării de noi locuri de muncă, Guvernul ţării intenționează să atragă în Canada mai mulți vizitatori străini și oameni de afaceri, ‒ a menţionat referindu-se la acest subiect ministrul Cetățeniei și Imigrației, Chris Alexander. ‒ Odată ce facem ca viza standard de scurtă şedere să devină multiplă, venim să satisfacem nevoile călătorilor străini, care sînt în căutarea modalităților flexibile, rapide și ușoare de a călători în Canada".

 

De asemenea, se va modifica taxa pentru o viză de rezident temporar (TRV) ‒ aceasta se va reduce de la 150 la 100 de dolari (atît pentru viza multiplă, cît și pentru o singură intrare).

 

"Graţie armonizării taxelor pentru vizele cu intrări multiple și vizele pentru o singură intrare, procesul de eliberare a vizelor în Canada se va simplifica considerabil pentru solicitanți, ceea ce va contribui la dezvoltarea turismului și comerțului din contul creșterii numărului străinilor care intră în țară şi care vor putea face acest lucru de mai multe ori", ‒ se spune în comunicatul ministerului.

 

Menţionăm că vizele cu intrări multiple canadienese bucură de o popularitate foarte mare în rîndul solicitanților din China, India și Mexic, care au pașapoarte valabile timp de 10 ani, precum și a deţinătorilor de pașapoarte de cinci ani din Filipine și Brazilia ‒ ei obţin vize multiple pentru 5 ani.

 

Totodată, Ministerul Cetățeniei și Imigrației a anunțat despre majorarea altor taxe pentru solicitanții de vize de rezident temporar.  Începînd cu 6 februarie cu 25 dolari canadieni a crescut costul unui permis de studiu (Study permit), dar şi taxa pentru prelungirea acestuia, cu 5 dolari – s-a majorat preţul pentru permisul de muncă (Work permit) și pentru prelungirea acestuia, taxa maximă pentru aplicarea la viza pentru şedere temporară TRV (Temporary Resident Visa ) a crescut de la 100 pînă la 500 dolari canadieni.

 

Între timp, anual în Canada sosesc aproximativ 35 de milioane de străini. În anul 2012, Canada a stabilit recordul la vize de vizitator (mai mult de un milion au fost aprobate).

 

Condițiile de eliberarea a vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova pot fi vizualizate AICI.


Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.