CARE ESTE ŢARA CU CEI MAI MULŢI EXPAŢI

24.10.2014
Foto: ntv.ru

Elveţia se află pe primul loc într-un clasament al destinaţiilor preferate de expatriaţi, potrivit unui sondaj făcut public miercuri, care evaluează condiţiile materiale şi calitatea vieţii.

 


Top 10 al acestui sondaj realizat pentru banca britanică HSBC şi citat de AFP dezvăluie astfel o foarte bună reputaţie a destinaţiilor asiatice, care ocupă mai mult de jumătate din locuri.

 


Clasamentul celor 10 ţări, stabilit în urma unui sondaj online efectuat pe un eşantion de 9.288 de expatriaţi, este următorul: Elveţia, Singapore, China, Germania, Bahrein, Noua Zeelandă, Thailanda, Taiwan, India, Hong Kong. Persoanele intervievate se pronunţă asupra situaţiei lor financiare (salariu, economii, situaţie economică a ţării de destinaţie), asupra calităţii vieţii şi vieţii familiale (în special condiţiile de primire şi de educaţie a copiilor).

 


Ţinând cont de aceste criterii diverse, Elveţia este cea mai apreciată, combinând salariile confortabile (un sfert dintre expatriaţii în Elveţia declarând un venit de peste 200.000 de dolari anual) şi marea calitate a vieţii. Elveţia este astfel ţara a cărei economie inspiră cea mai mare încredere, potrivit HSBC.

 


Asia se distinge ca 'regiunea cea mai propice pentru facilităţi financiare', în special China, în care 38 % dintre expatriaţi câştigă peste 200.000 de dolari anual.

 


Germania, a patra ţară în clasament, apare ca fiind o 'destinaţie sigură şi stabilă'. 87 % dintre expatriaţii care locuiesc aici se declară satisfăcuţi de condiţiile economice, potrivit acestui sondaj realizat în aprilie-mai, înainte ca economia germană să cunoască o încetinire.

 


Franţa se află în partea de jos a clasamentului în special din cauza unui rezultat negativ obţinut la criteriile economice şi financiare. În această categorie, ea se clasează pe locul 30 din cele 34 de ţări monitorizate.

 


În clasamentul global, Franţa urcă totuşi pe locul 23 datorită unei bune aprecieri în categoria 'calitatea vieţii' (locul 8 din 34), datorită 'hranei bune, climatului temperat şi sistemului corespunzător al sănătăţii', potrivit comunicatului.

 

Sursa: trends.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.