CARE ESTE POZIȚIA MOLDOVEI ÎN CLASAMENTUL CELOR MAI „PUTERNICE” PAȘAPOARTE DIN LUME

11.01.2023

 

 

Compania elvețiană Henley Passport Index a publicat pe 10 ianuarie clasamentul actualizat al celor mai „puternice” pașapoarte din lume.


În fruntea topului s-a clasat Japonia, Singapore și Coreea de Sud. Moldova este pe locul 47, iar vecinii săi Romînia și Ucraina sînt pe locurile 17 și respectiv pe 36.

Nici în 2022 paşaportul japonez nu cedează locul de frunte în clasament, oferind acces cetățenilor în 193 de state din întreaga lume, scrie newsmaker.md.

 

Topul primelor zece poziții ale celor mai puternice destinații rămîne practic neschimbat, Singapore și Coreea de Sud deținînd în continuare a doua poziție, ambele cu un scor de 192 de destinații, iar pe locul trei se regăsesc Germania și Spania cu un scor de 191 de țări.

 

Moldova s-a clasat pe locul 47 în clasament. Deținătorii pașaportului biometric moldovenesc au acces în peste 121 de state fără viză prealabilă.

 

Vecinii Moldovei, Romînia are cel mai bun rezultat – locul 17 și cu pașaportul acestui stat poți vizita 175 de țări, iar Ucraina este pe locul 36 cu un scor de 144 de țări.
Rusia se află pe locul 49, cu pașaportul acestui stat puteți intra liber în 118 țări.

 

La polul opus al clasementului se regăsesc statele cu cele mai slabe pașapoarte. Acestea le oferă acces cetățenilor în mai puțin de 40 de destinații fără viză. Astfel, printre acestea se enumeră Korea de Nord, Nepal, Palestina, Siria, Irak și Afganistan.

Informații despre regimul vizelor din diferite țări pentru cetățenii Republicii Moldova pot fi găsite pe site-ul viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.