CARE SÎNT CONDIȚIILE DE CĂLĂTORIE ÎN SUA CU AVIONUL?

26.01.2021

 

 

Începînd cu 26 ianuarie, toți pasagerii cu vîrsta de peste doi ani, care intenționează să călătorească în SUA pe cale aeriană, trebuie să prezinte un rezultat negativ la testul COVID-19 efectuat nu mai devreme de trei zile de la data călătoriei.


O alternativă este prezentarea documentației privind recuperarea de COVID-19 în 90 de zile anterioare călătoriei. Precizările în acest context sînt făcute de către Ambasada SUA la Chișinău, transmite IPN.


Totodată, Ambasada Republicii Moldova în SUA menționează că persoanelor care intenționează să călătorească în SUA pe cale aeriană și care nu vor fi în măsură să prezinte un test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum trei zile înainte de zbor, nu li se va permite îmbarcarea.


Dovada rezultatului testului de laborator va fi prezentată în formă scrisă pe suport de hîrtie sau în format electronic.

 

Persoanelor care dețin o viză pentru Statele Unite și care sînt în interiorul sau în afara Uniunii Europene nu le este permisă tranzitarea aeroporturilor din spațiul Schengen, precum și din Marea Britanie sau Irlanda, în drum spre Statele Unite. Tranzitarea acestora supune călătorii restricțiilor de călătorie. Restricțiile respective nu se aplică cetățenilor americani sau rezidenților permanenți legali, deținători ai green card.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.