CE-I AȘTEAPTĂ ÎN SEPTEMBRIE PE IMIGRANȚII MOLDOVENI ÎN RUSIA?

24.08.2017
Ce-i așteaptă în septembrie pe imigranții moldoveni în Rusia?
 

Cetățeanul Republicii Moldova, care lucrează în baza patentei în Rusia, este obligat să dețină fișa de înregistrare de la Registrul de Evidenţă a migraţiei forţei de muncă, care se face în baza cecurilor achitate pentru patenta de muncă. Din septembrie 2017, cerințele de evidență a migrației vor deveni mai dure.


În prezent, documentele pentru extinderea înregistrării sînt acceptate, chiar dacă înregistrarea a expirat timp de cîteva zile și nu mai este valabilă.
Iată ce-i așteaptă în septembrie pe imigranții moldoveni în Rusia:


1. Inspectorii nu vor mai accepta documente cu înregistrarea expirată pentru a fi prelungite. În lipsa unei înregistrări valabile, de la străin va fi percepută amenda în mărime de la 2.000 pînă la 5.000 de ruble;


2. La depunerea documentelor pentru prelungirea înregistrării cu o întîrziere de cel puțin o zi, va urma refuzul de eliberare a înregistrării, amenda și plecarea din țară.


3. Cecurile achitate pentru patent nu vor constitui bază pentru prelungirea înregistrării în regiunea de reședință, deoarece a expirat termenul înregistrărilor anterioare.


Unele Centre Multifuncționale Regionale (CMR) nu mai acceptă documente pentru extinderea evidenței migrației cu înregistrare restantă.


Ce trebuie de întreprins, în cazul cînd în luna septembrie străinul nu a reușit să obțină fișa de înregistrare de la Registrul de Evidenţă a migraţiei forţei de muncă?


În cazul în care imigrantul nu și-a reînnoit înregistrarea la timp, dînsul trebuie să întreprindă următoarele acțiuni, în ordinea care urmează:


1. Este necesar să treacă granița;


2. Să-și actualizeze cardul de migrare;


3. Să obțină o nouă fișa de înregistrare.


Doar în acest caz, imigrantul va putea rămîne în mod legal în Rusia ca să lucreze.


Vă recomandăm să vă pregătiți deja de pe acum pentru viitoarele schimbări din septembrie și să verificați valabilitatea înregistrărilor dvs.

 

Sursa: moldova.ms
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.