CE SE ÎNTÎMPLĂ ACUM ÎN STAȚIUNEA IUBITĂ DE MULȚI LOCUITORI AI MOLDOVEI - ZATOKA

17.06.2020

 

 

Plajele din Zatoka, iubită de mulți locuitori ai Moldovei, sînt acum practic pustii, iar pe aleea principală a localității, antreprenori și comercianți sînt mai mulți decît turiști.


Despre aceasta scrie odessa-life.od.ua, menționînd că, potrivit "hotelierilor" locali, sezonul estival din acest an a "rămas în urmă" cu două-trei săptămîni față de graficul obișnuit, și aceasta se referă, în primul rînd, la numărul de oaspeți care s-au cazat acum la bazele de odihnă și în hotelurile stațiunii.

 

Acum, în hoteluri și în baze sînt ocupate doar cîteva camere. De obicei, în această perioadă, numărul de oaspeți este de multe ori mai mare decît cel de acum. Situația poate fi ușor de explicat: turistul "internațional" din Moldova și Belarus a fost reținut de granițele închise, iar ucrainenilor le-a fost oferită doar recent posibilitatea de a planifica o excursie și de a vizita "mecca stațiunilor din Odesa".


De aceea plajele din Zatoka sînt acum aproape pustii, iar pe aleea principală a stațiunii, antreprenori și comercianți sînt deocamdată mai mulți decît turiști. Dar pentru oaspeții din Zatoka au fost pregătite deja toate surprizele obișnuite (și, uneori, neașteptate): au fost prinse animalele pentru prepararea de shawarma, ard cu flacără albastră cărbunii din mangal, suvenirurile au fost aranjate frumos pe rafturile magazinelor, a fost afînat nisipul și încălzită marea. Zatoka așteaptă…

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.