CE SE ÎNTÎMPLĂ CU ACORDUL DINTRE MOLDOVA ȘI ITALIA ÎN DOMENIUL SECURITĂȚII SOCIALE

30.12.2023

 

 

Acordul în domeniul securității sociale semnat de Republica Moldova și Italia a intrat în vigoare în data de 1 decembrie 2023.

 

Însă, deocamdată, nu este funcțional, autoritățile celor țări fiind încă în discuții tehnice, a precizat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu. „Un lucru pe care am ținut să-l facem a fost să accelerăm efortul de așa-numită politică externă. Politica externă a Ministerului Muncii și Protecției Sociale se referă la încheierea acordurilor de protecție socială cu alte state. În prezent, sunt încheiate acorduri de protecție socială cu 17 state”, a menționat ministrul în cadrul unei conferințe de presă. 

 

Potrivit lui Alexei Buzu, pe 1 decembrie a intrat în vigoare acordul cu Italia. „Dar suntem în proces de discuții tehnice pe măsurile exacte de implementare. Acolo avem cea mai mare parte a diasporei noastre”, a precizat Alexei Buzu, notează Noi.md cu referire la ipn. În anul 2024, Ministerul își propune să încheie acorduri în domeniul securității sociale cu Elveția și Canada. De asemenea, urmează să fie avansate discuțiile cu Franța și să fie inițiate negocieri cu alte state din Uniunea Europeană.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.