CE SE VA ÎNTÎMPLA ÎN R. MOLDOVA DUPĂ 15 MAI: ANUNȚUL ȘEFULUI STATULUI

11.05.2020

 

 

Pe 15 mai curent, R.Moldova iese oficial din starea de urgență, decretată acum 2 luni în contextul pandemiei de coronavirus.


În acest sens, șeful statului anunță că, treptat, mai multe restricții vor fi ridicate, printre care și cele pentru cursele avia.


„Pe 15 mai se finalizează starea de urgență și probabil nu o vom prelungi. Au fost scoase treptat mai multe restricții. De astăzi, au început să activeze piețele în R. Moldova cu excepția celor din Chișinău și Bălți. După data de 15 mai, vom lua decizii de a scoate interdicțiile pentru cursele avia, doar cu țările unde astfel de interdicții au fost scose. Eu sînt ferm convins că, în pofida provocărilor care ne așteaptă legate de criza economică, de al doilea val al pandemiei, componența actuală a guvernului se va isprăvi. La moment acest guvern este susținut în parmanet de o majoritate solidă de 54-55 de deputați”, a declarat șeful statului.


Amintim că, pe 17 martie curent, Parlamentul Republicii Moldova a declarat stare de urgență în legătură cu pandemia de COVID-19. La moment, în țara noastră, au fost înregistrate 4927 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.