CE TREBUIE SĂ FACĂ CETĂȚENII MOLDOVEI DUPĂ REVENIREA DIN UCRAINA

10.11.2020

 

 

La întoarcerea din Ucraina, unde pot pleca fără probleme, dacă au asigurare medicală pentru COVID-19, fără deținerea unui test pentru coronavirus și necesitatea respectării carantinei, cetățenii Moldovei sînt obligați să respecte apoi în republică regimul de auto-izolare timp de 14 zile.


Despre acest lucru pentru portalul Noi.md a relatat unul dintre cititorii care s-au întors dintr-o călătorie în Odesa și respectă acum regimul de auto-izolare acasă.

El a menționat că la frontieră, cetățenilor moldoveni care se întorc din Ucraina li se verifică pașapoartele și temperatura. Ei semnează, de asemenea, declarația pe propria răspundere, dînd asigurări că în următoarele 14 zile se vor afla în auto-izolare la adresa indicată în fișa epidemiologică pe care o completează pasagerii și călătorii.

 


Cetățenii semnează și pentru faptul că au fost informați despre răspunderea penală pentru nerespectarea regimului de autoizolare.


Fișa epidemiologică pentru pasageri și călători conține toate datele din pașaport a pasagerului, adresa și datele sale de contact. Cetățenii răspund în scris la întrebarea dacă au temperatura crescută, tuse, nas înfundat, dificultăți de respirație, dureri musculare, dureri de cap, dacă aceștia au fost în contact cu bolnavii de boli respiratorii în ultimele 7 zile. Ei trebuie să indice ce țară au vizitat, cu ce fel de transport, cursa și așa mai departe. Toate aceste date sînt introduse în computer.

Un cititor al portalului Noi.md a menționat că, după cum a arătat practica, nu toți cetățenii republicii Moldova știu că în Ucraina se poate intra fără susținerea testului pentru coronavirus sau respectarea carantinei la sosire, dar și faptul că la revenirea în țară, ei sînt obligați să se afle în auto-izolare timp de 14 zile, și acest lucru nu poate fi înlocuit cu prezentarea unui test negativ la coronavirus.

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.