CEA DE-A VI-A EDIȚIE A PROGRAMULUI DOR ÎNTRUNEȘTE PESTE 100 DE COPII

23.08.2018
 

Peste 100 de copii din diasporă au revenit acasă pentru a participa la cea de-a VI-a ediție a Programului Guvernamental DOR.

 

La evenimentul de lansare a programului, prim-ministrul Pavel Filip a mulțumit copiilor pentru că nu uită de Republica Moldova, dar și părinților acestora pentru educația oferită în spiritul dragostei de țară. Potrivit Direcţiei comunicare şi protocol a Guvernului, în discuții sincere și interactive, premierul a îndemnat copiii să nu renunțe niciodată la visurile lor. „Să faceți în permanență doar ceea ce vă place – doar așa puteți deveni studenți buni, profesioniști buni, părinți și ulterior bunei foarte buni”. Premierul le-a povestit tinerilor că profesia de inginer aleasă încă din adolescență i-a adus mereu satisfacție profesională și l-a învățat să privească lucrurile ca un mecanism complex. „Am încercat să aplic și în politică principiile inginerești.

 

Este adevărat că mai mulți ani de zile, Republica Moldova a fost ca un vapor care naufragia, iar fiind inginer am încercat să identificăm cauzele. Și am reușit, cel puțin acest vapor stă acum pe linia de plutire. Îmi doresc să pornim și motoarele acestui vapor, ceea ce ar însemna ca împreună să construim o Moldovă din care oamenii nu vor dori să plece, o țară, în care oamenii vor reveni cu drag înapoi”, a spus premierul. Participanții la Programul DOR au adresat prim-ministrului și numeroase întrebări: unde a copilărit, care sînt cele mai îndrăgite tradiții moldovenești, sportul pe care îl practică, ce greutăți întîlnește în profesia sa, dar și despre dorințele sale. Pavel Filip a răspuns la toate întrebările, menționînd că în calitate de premier își dorește cel mai mult să vadă toate proiectele lansate de Executiv - realizate. “Sunt proiecte importante care țin de reforme fundamentale în acest stat. Cel mai mult îmi doresc ca ele să fie puse în aplicare, astfel încît să ajungem la timpul cînd oamenii vor înțelege, vor aprecia efectele pozitive ale acestor reforme”, a menționat prim-ministrul.

 

Tabăra DOR – Diasporă. Origini. Reveniri – este organizată anual în scopul consolidării legăturilor culturale ale copiilor din diasporă cu țara de origine - Republica Moldova. La ediţia din acest an participă peste o 1000 de copii din 18 țări, cu vîrste cuprinse între 12-17 ani.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.