CEI CARE INTRA ÎN MOLDOVA DIN RUSIA, ITALIA, ROMÂNIA, UCRAINA, BULGARIA NU MAI TREBUIE SA SE AUTOIZOLEZE

05.01.2021

 

 

Lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor pe teritoriul Republicii Moldova, care intră în vigoare din 04 ianuarie 2021, a fost aprobată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.


Astfel, în lista statelor cu risc epidemiologic sporit au rămas 26 de țări. Au fost scoase: Albania, Armenia, Austria, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Irlanda, Italia, Kazahstan, Macedonia de Nord, Polonia, România, San Marino, Turcia, Ucraina, Ungaria, transmite protv.md.


Iar cîteva țări au fost incluse în lista statelor cu risc epidemiologic sporit: Israel, Liban, Monaco, Marea Britanie și Irlanda de Nord.


Lista este elaborată în conformitate cu pct. 5.1 din Hotărîrea nr. 26 din 21 august 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică;

Lista se actualizează o dată la 14 zile în ziua de vineri și intră în vigoare din ziua de luni a săptămînii viitoare;

Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autorizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 mai mare sau egal cu 411 de cazuri la 100.000 populație;

Fișa epidemiologică se îndeplinește obligatoriu pentru persoanele care intră pe teritoriul Republicii Moldova din lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare.

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.