CEL MAI BUN ORAȘ LA CAPITOLUL STANDARDE DE VIAȚĂ

Foto: viennaaustria.ca

Capitala austriacă, al patrulea an la rînd, este recunoscută drept cel mai bun oraș din lume la capitolul standarde înalte de trai, potrivit companiei internaționale de consultanță "Mercer".

 

Locul al doilea în lista de 221 de orașe îl ocupă Zurich din Elveția, al treilea – Auckland din Noua Zeelandă. Acesta este urmat de Munchen, Vancouver, Dusseldorf, Frankfurt, Geneva, Copenhaga și Bern. Astfel, cele mai multe orașe din primele zece au fost "delegate" de Germania și Elveția – cîte trei.

 

În partea de sus a clasamentului se află, în fond, orașe europene. "În ciuda turbulențelor economice, tensiunii politice și ratei ridicate a șomajului, în Europa să menține calitatea înaltă a vieții", menționează reprezentanții "Mercer". Printre outsiderii Europei de Vest se numără Atena, care, din cauza crizei datoriilor, a ocupat locul 83. Ultimul în lista țărilor europene este Tbilisi (locul 213).

Nici un oraș american nu este prezent în top 25.


Orașe din Rusia nu figurează printre 50 cele mai bune orașe pentru trai din lume. Încheie lista capitala Irakului – Bagdad.

 

Sursa: turizm.ru
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.