CELE MAI PRESTIGIOASE PROFESII DIN REPUBLICA MOLDOVA

23.01.2012
Foto: zf.ro

Cele mai prestigioase profesii din Republica Moldova sunt cea de medic, antreprenor şi pedagog. În listă se mai găsesc meseria de jurist, muncitor în domeniul construcţiei, funcţionar public şi economist. Acestea sunt rezultatele cercetării despre factorii care influenţează asupra divizării din societate, realizată de Asociaţia Sociologilor şi a Demografilor.

 

Întrebaţi de ce consideră că o anumită profesie este prestigioasă, mai bine de 40 la sută dintre participanţii la cercetare au invocat aspectul remunerării. Aproape 30 la sută dintre intervievaţi consideră că o muncă interesantă este prestigioasă, iar fiecare al patrulea moldovean crede că prestigioasă este profesia solicitată pe piaţa muncii.

 

Totodată, jumătate din populaţie apreciază prestigiul profesiei pe care o are la nivel mediu. Fiecare al patrulea moldovean crede că profesia lui este valoroasă, iar 20 la sută dintre cei intervievaţi nu-şi consideră meseria drept una prestigioasă.

 

Studiul mai arată că fiecare al zecelea respondent consideră că viaţa este mult mai bună în comparaţie cu începutul anilor 90. Iar 11 la sută spun că anul 2011 este mai uşor decât cel precedent.

 

Studiul conţine un sondaj de opinie efectuat pe un eşantion de 1587 de persoane, care locuiesc în 72 de localităţi din Republica Moldova. Marja de eroare este egală cu +/- 2,6 procente.

 

Sursa: publika.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.