CETĂȚENII REPUBLICII MOLDOVA POT OBȚINE O VIZĂ VIRTUALĂ PENTRU TURCIA

22.05.2013
Foto: mfa.gov.tr

Cetățenii a 94  ţări ale lumii nu  trebuie să se adreseze la Ambasadă sau consulat pentru a-şi perfecta vizele pentru Turcia sau pentru a le primi la aeroportul din Turcia. Este suficient să intre pe un portal special de pe Internet, să completeze un formular și déjà peste cîteva minute să devină titularii vizei virtuale electronice.

 

Pentru plecarea în Turcia în alte scopuri, spre exemplu la muncă sau pentru studii, încă mai este nevoie ca cetăţenii să se adreseze la ambasadă.

Să obții viza electronică pentru Turcia nu este mai dificil decît să vi se aplice viza turcă la frontieră. Este suficient să intraţi pe portal, să completați un formular, să achitaţi taxa pentru viză și să vă descărcaţi propria viză electronică. Procesul dureazănu mai mult de 10 minute. Cel mai rapid rezultat al portalului de vize: e de 1 minut și 13 secunde. În medie toate formalitățile durează aproximativ 3 minute.

 

Sistemul împarte țările în două grupuri mari. Cetățenii care fac parte din primul grup, care include 40 de state ‒ pot obţine vize electronice fără careva condiții suplimentare. Printre aceste țări se află Belarusul, Statele Unite ale Americii, Canada, Australia, Austria, Ciprul, Qatarul, Norvegia, Regatul Unit și altele.

 

Cetățenii celui de-a doilea grup de țări (54 de state) în care se regăsește Republica Moldova, de asemenea, pot perfecta on-line viza turcească, dar cu anumite condiții. Drept criteriu principal pentru eliberarea vizei turistice pentru Turcia în această categorie a solicitanților serveşte viza sau permisul de ședere, eliberate mai devreme într-una dintre țările, care fac parte din Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

 

Încă o condiție pentru solicitanții celui de-al doilea grup de țări ‒ zborul trebuie să fie efectuat cu rutele aeriene ale companiei Turkish Airlines ‒ transportatorul național al Turciei, care are dreptul să verifice viza electronică a pasagerilor. Se planifică să se instaleze chioșcuri speciale în toate oficiile companiei aeriene. Astfel, rezervîndu-vă biletele de avion la compania Turkish Airlines, dvs. obţineţi concomitent, în doar cîteva minute, viza.

 

Ce-i drept, pentru turiştii moldoveni aceste inovaţii prezintă interes doar pînă cînd nu a intrat în vigoare Acordul dintre guvernele Republicii Moldova și Turcia privind anularea reciprocă a regimului de vize, semnat la Ankara la 1 noiembrie 2012.

 

În acest sens, portalul Viza.md reamintește că pe parcursul a încă cîtorva luni, cetăţenii Republicii Moldova vor avea nevoie de viză pentru a călători înTurcia.

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.