CETĂȚENII REPUBLICII MOLDOVA POT VIZITA 22 DE ŢĂRI ALE LUMII FĂRĂ VIZE

03.06.2013
Foto: blogs.yis.ac..jp

Din cele 194 de țări independente ale lumii cetăţenii Republicii Moldova pot vizita fără viză doar 22 de țări, în timp ce ucrainenii 45 de țări. În special, nu solicită vize cetățenilor Republicii Moldova zece țări ale fostei Uniuni Sovietice: Azerbaidjan, Belarus, Armenia, Georgia, Kazahstan, Kîrgîzstan, Ucraina, Rusia, Tadjikistan și Uzbekistan. Intrarea pe teritoriul tuturor acestor ţări se face în baza paşaportului pentru plecare în străinătate.

 

De asemenea, moldovenii nu au nevoie de vize pentru a călători în Andorra, Bahamas, Barbados, Haiti, Malaiezia, Niue, Insulele Cook, Samoa, Sfîntul Vincent și Grenadine, insulele Seychelles, Fiji, Ecuador. Pentru intrarea pe teritoriul Vaticanului și San Marino moldovenii trebuie să deţină o viză italiană (Schengen).

 

Viza nu este necesară pentru Costa Rica pentru cetățenii care au în paşaport o viză valabilă pentru Statele Unite, Canada sau țările membre ale Uniunii Europene. Moldovenii care au o viză valabilă pentru SUA, pot călători pe teritoriul Mexicului fără viză.  Iar în cazul în care deţin o viză Schengen nu au nevoie de viză pentru Bulgaria și Croația.

 

În 25 de țări cetățenii Republicii Moldova pot aplica pentru viză la frontieră la intrarea în: Timorul de Est, Egipt, Iran, Cambodgia, Kenya, Laos, Liban, Madagascar, Mauritius, Macao, Maldive, Mozambic, Nepal, Palau, Rwanda, Sfînta Lucia, Uniunea Comore, Tanzania, Togo, Turcia, Tuvalu, Uganda, Statele Federative ale Microneziei, Sri Lanka, Jamaica.

 

Portalul Viza.md recomandă ca înainte de plecare în străinătate să fie contactat un reprezentant consular al Ambasadei țării de destinație pentru a obține mai multe informații despre condițiile individuale de intrare și ședere prevăzute de legislația locală, care de multe ori pot suferi modificări.

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.