CHINA VA EMITE VIZE CU INTRĂRI MULTIPLE PE CINCI ANI

31.07.2013
Foto: wordpress.com

În China au intrat în vigoare noi reguli de intrare pentru specialiștii străini: potențialii angajați ai companiilor chineze vor primi vize cu intrări multiple pe cinci ani pentru a activa în țară, în locul vizelor anuale. De asemenea, potrivit Legii cu privire la controlul intrărilor și ieșirilor în țară, în Republica Populară Chineză a cetățenilor și persoanelor străine, care va intra în vigoare la 1 iulie 2013, străinii vor putea obține vize pentru șase luni.

 

Acestea vor fi eliberate celor care au un contract de muncă pe termen scurt cu angajatori chinezi, relatează China Daily. În total, conform noii legi, permisiunea de ședere în China cu scopul angajării în cîmpul muncii poate varia de la 90 zile la 5 ani, în alte scopuri – de la 180 de zile la 5 ani.

 

Între timp, în prezent, conform legislației chineze, străinul trebuie să aibă un contract de muncă pentru a obține o viză de lucru în China. Astfel de vize sînt eliberate doar pentru un an și este necesar ca ele să fie înnoite în mod regulat. În 2012, potrivit datelor oficiale, în China au lucrat aproximativ 550 de mii de specialiști străini. Britanicul Adam Lane, în vîrstă de 31 de ani, care locuiește și lucrează în Beijing deja de patru ani, a salutat cu bucurie inovația: "Eu sînt nevoit în fiecare an să solicit o nouă viză. Acest lucru nu este o problemă chiar mare, dar cu noile reguli lucrurile vor merge mai ușor".

 

Ministerul Afacerilor Externe din China speră că vizele cu intrări multiple pe termen lung vor atrage în țară mai mulți lucrători din țările străine, mai ales pe cei care au experiență în domeniile-cheie ale economiei chineze. Printre ei se numără și candidați cu experiență de management în companii internaționale, specialiști în domeniul educației, științei și tehnologiei, precum și figuri proeminente ale culturii și sportului.

 

De menționat că, conform Legii cu privire la intrarea și ieșirea din RPC, la necesitate și cu aprobarea Consiliului de Stat al RPC, Ministerul Securității Publice și Ministerul Afacerilor Externe al RPC pot stabili regulile de colectare a datelor biometrice (amprentele digitale) de la persoanele care intră în țară, precum și la solicitarea permisului de ședere în China. Deocamdată nu se cunoaște dacă amprentarea va fi efectuată și în alte cazuri, scrie CNLegal.ru.

 

Sursa: visa4.ru
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.