CINE A DEVENIT NOUL PREȘEDINTE AL CONGRESULUI AZERILOR DIN MOLDOVA

19.08.2020

 

 

Noul președinte al Congresului Azerilor din Moldova (CAM) a fost ales Elcin Bairamov - unul dintre cei mai respectați și de succes azeri ai Moldovei, transmite Noi.md.


Decizia a fost luată în cadrul Adunării Generale Extraordinare a membrilor Congresului Azerilor din Moldova. În legătură cu interzicerea adunării a mai mult de 50 de persoane din cauza pandemiei de coronavirus, la eveniment au participat 50 de membri ai Congresului cu procuri de la încă 350 de membri ai Organizației.

 

În calitate de invitați de onoare la adunare a participat vicedirectorul general al Biroului Relații Interetnice din Moldova, Vera Petuhov și reprezentanta Ambasadei Azerbaidjanului în Moldova, Șafa Mamedli.

 

Potrivit agendei adunării, a fost audiat raportul președintelui CAM, Gabat Medjidov, a fost înnoită componența Consiliului CAM, majoritatea în care a fost ocupată de tinerii, a fost aprobat noul Statut al organizației, a fost ales noul președinte al CAM - unul dintre cei mai respectați și de succes azeri din Moldova, Elcin Bairamov.


Vera Petuhov, în discursul său, i-a felicitat pe membrii CAM cu privire la alegerea noii componențe a Consiliului și a președintelui CAM, precum și i-a urat organizației succese în activitatea ulterioară.


Reprezentantul Ambasadei, Șafa Mamedli a citit mesajul de felicitare al ambasadorului Azerbaidjanului, Gudsi Osmanov.

În Moldova locuiesc, în baza diferitor calcule, între trei și cinci mii de azeri.

 

 

Unul dintre obiectivele prioritare, potrivit noii conduceri a CAM, este participarea activă și implicarea tinerilor în viața social-politică a țării.

În același timp, organizația menționează că CAM intenționează să dezvolte și în continuare legături cu patria istorică, să păstreze și să respecte tradițiile naționale și patrimoniul istoric.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.