CINE POATE SCĂPA DE CARANTINA OBLIGATORIE PE TERITORIUL ROMÂNIEI

09.09.2020

 

 

Cetățenii români și străini, care se află pe teritoriul Republicii Moldova și intenționează să călătorească în România, pot solicita suspendarea temporară a măsurii de carantină și prin e-mail, agresîndu-se Centrelor Județene de Conducere și Coordonare a Intervențiilor competente teritorial.


Înainte de adresarea acestei solicitări, cetățenii străini trebuie să se asigure că se încadrează în excepțiile de la măsura interzicerii intrării în România, transmite IPN.

 

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei României în Republica Moldova, procedura de solicitare temporară a măsurilor de carantină pe teritoriul României este valabilă doar pentru situațiile care nu se încadrează în exceptările de la carantină, prevăzute în Hotărîrea din 21 iulie a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, articolul 3. Cetățenii care se încadrează în respectivele excepții nu trebuie să mai efectueze niciun demers suplimentar.

 

Prin urmare, procedura se aplică doar: pentru situații deosebite care vizează participarea la evenimente familiale legate de naștere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenții sau tratamente medicale în cazuri care nu suportă amînare, preschimbare documente de identitate, părăsirea țării etc. Poate fi analizată suspendarea temporara a măsurii de carantină pe baza documentelor justificative.

 

Procedura de întocmire a cererii de exceptare de la măsura carantinei și documentele necesare se găsesc aici. Cererea, cu documentele anexate, se transmite în funcție de punctul de trecere a frontierei utilizat. Pentru vama Sculeni (jud. Iași), la cjcci@isujis.ro; pentru vama Albița (jud. Vaslui), la cjcci@isuvaslui.ro, iar pentru vama Galați (jud. Galați), la co.isugl@gmail.com.

 

Ambasada României în Republica Moldova face apel la responsabilitate și roagă eventualii solicitanți să verifice înainte de a transmite e-mailul cu solicitarea, dacă, și în ce excepții se încadrează.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.