CIUREA: "INTRODUCEREA UNUI REGIM DE VIZE CU RUSIA VA SUPĂRA MULȚI OAMENI"

28.04.2023

 

 

Prin introducerea unui regim de vize cu Rusia, autoritățile moldovenești vor supăra mulți oameni, pe care nu vor putea conta mai tîrziu și vor face acest lucru doar în caz extrem.

 

Această opinie a fost exprimată de politologul Corneliu Ciurea în cadrul emisiunii "Puls cu Ludmila Belcencova" de la postul de televiziune Orizont TV, comentînd declarația deputatului PAS, Oazu Nantoi, precum că Moldova ar putea introduce un regim de vize cu Federația Rusă, scrie a-tv.md. "În acest caz, această declarație a domnului Nantoi este una pur politică. El acționează din nou ca o figură anti-rusă, fapt cu care ne-am obișnuit deja. Nu cred că guvernarea noastră va întreprinde acest pas, pentru că, făcînd acest lucru, se vor biciui pe ei înșiși", a menționat politologul. El crede că, dacă autoritățile vor introduce un astfel de regim, "vor înfuria mulți oameni, pe care nu vor putea conta mai tîrziu, astfel ele [autoritățile] vor face acest lucru doar ca ultimă soluție". 

 

Potrivit analistului politic Corneliu Ciurea, situația privind relațiile moldo-ruse "nu este atît de tensionată și se duce un fel de joc geopolitic, în care noi exagerăm puțin sentimentele antirusești și le exprimăm destul de direct". "Deși nu cred în sinceritatea lui Nicu Popescu (nu vorbesc despre Nantoi, Nantoi poate că și este sincer, deși nici pe el nu-l cred), Maiei Sandu și altor persoane din guvernare precum că sînt personalități anti-ruse atît de înflăcărate. Ei trebuie să spună acest lucru și ei o spun, dar uneori o spun la nimereală și nu la subiect", a rezumat Corneliu Ciurea. Anterior, în cadrul unei emisiuni de pe postul TVR Moldova, deputatul PAS, Oazu Nantoi, a spus că "s-ar putea ca, din motive de securitate a Moldovei, să vină momentul să ne gîndim la introducerea unui regim de vize" cu Rusia.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.