COȘMARUL DIN BEIRUT, PRIN OCHII UNEI MOLDOVENCE

07.08.2020

 

 

Multă durere, plăci de beton, sînge, cioburi de sticlă peste tot și oameni de diferite vîrste care pun umărul la salvarea altor vieți și a orașului lor.


Așa arată capitala Libanului, Beirut, la două zile de la cumplitele explozii, văzută de Luminița Criveț-Macary, o moldoveancă stabilită de trei ani în Liban și care locuiește la doar 20 de km de portul în care s-a produs deflagrația, scrie tvc.md.

 

Luminița povestește că o seară obișnuită de august s-a încheiat apocaliptic pentru locuitorii din Beirut, povestește Luminița.


Luminița Criveț-Macary, moldoveancă stabilită în Liban: „Totul s-a întîmplat în jurul orei 6 seara, lumea mergea spre casă, de la muncă, fiecare cu treaba lui, și deja mergea spe casele lor care au fost aruncate, făcute țăndăr, sticlă peste tot. Eu eram cam la 20 de km de Beirut, de la locație cam vreo 16 km și s-a simțit ca un cutremur foarte puternic. Eram acasă, dar cei care au fost mai aproape de sursa exploziei, clar, au simțit-o la alte altitudini”.

 

Femeia spune că e greu de redat în cuvinte durerea, haosul și deznădejdea care domnește în capitala Libanului, care, acum două zile, era atît de frumoasă.

 

"Practic totul e în ruine, sînt bare de metal peste tot, bucăți, plăci de beton, sticlă, foarte multă sticlă și practic cele mai frumoase arii turistice ale capitalei sînt acum aproape desființate. Iar portul, în locul unui frumos amenajament portuar, acum e doar o groapă enormă și multă-multă jale. Adică mulți oameni sînt încă prinși sub ruine sau încă nu pot fi găsiți. Spitalele sînt pline, efectiv e multă durere, numărul celor decedați crește de la o oră la alta, oameni dispăruți, asta e realitatea acum în Beirut", spune ea.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.