COMISIA EUROPEANĂ VA ANALIZA LEGEA ITALIANĂ PRIVIND DUBLA IMPOZITARE A MIGRANȚILOR

11.01.2012
Foto: argesnews.ro

Potrivit portalului realitatea.net, la sfîrșitul anului 2011, în cadrul pachetului de austeritate, Guvernul Italiei a introdus modificări în Codul Fiscal care prevăd introducerea unui impozit suplimentar plătit către statul italian pentru proprietățile imobiliare deținute în străinătate, valabil și pentru migranți. Impozitul pe valoarea imobilelor în străinătate va fi achitat de toți rezidenții Italiei și constituie 0,76% din prețul de procurare a locuinței, diminuat cu cu impozitul plătit țării de origine.


La solicitarea NewsIn, Natasja Bohez Rubiano, ofițerul de presă al comisarului european pentru taxe, uniune vamală, audit și antifraudă, a declarat că pentru a-și exprima poziția față de dubla impozitare a cetățenilor introdusă în Codul Fiscal italian, este nevoie de o analiză detaliată a legii țării respective.


"Comisia Europeană nu a studiat în detaliu noua lege italiană privind impozitarea proprietăților din străinătate, de aceea este dificil să comentăm asupra ei. Din ce am înțeles, taxa se va ridica la 0,76% din valoarea proprietății deținute în străinătate de cetățenii italieni sau de rezidenții în Italia. Dacă taxa nu este aplicată într-un mod discriminatoriu, spre exemplu nu este mai mare decît taxa aplicată pentru proprietățile din Italia, este o chestiune ce ține de Guvernul italian și nu încalcă regulile europene", a precizat Natasja Bohez Rubiano.


Sursa: Viza.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.