CONCURS LA MAEIE!

20.05.2016
Concurs la MAEIE!
 

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a anunțat un concurs de selectare a candidaților pentru funcția de membru al mecanismului special de monitorizare a aplicării Convenţia Consiliului Europei privind traficul de fiinţe umane (GRETA).

 

La 31 decembrie 2016 expiră mandatul a 13 dintre cei 15 membri actuali ai GRETA, de aceea, cele 43 de țări părți la Convenție, inclusiv Republica Moldova, au fost invitate să desemneze candidați pentru alegerile care vor avea loc la Strasbourg pe 4 noiembrie. Documentele de la solicitanți sînt recepționate la MAEIE pînă la 17 iunie.

 

Convenția, care a intrat în vigoare la 1 februarie 2008, are ca scop prevenirea traficului de ființe umane, protecția victimelor și urmărirea penală a celor implicați în traficul de persoane.

 

GRETA este compus din 15 experți independenți și imparțiali din țările care au ratificat Convenția. Ei reprezintă diferite profesii și sînt aleși pe baza experienței profesionale în domeniile reglementate de Convenție. Membrii sînt aleși pentru un mandat de patru ani, cu posibilitatea reînnoirii pentru un singur termen.

 

Sursa: infotag.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.