CONFIRMAT! O MOLDOVEANCĂ DIN ITALIA ARE CORONAVIRUS

02.03.2020

 

 

O cetățeancă a Republicii Moldova a fost infectată cu coronavirus. Aceasta se află în Italia, a anunțat Ministerul de Externe de la Chișinău.

 

Potrivit unui comunicat al ministerului, probele au fost prelevate acum două zile, iar rezultatele testelor au ieșit pozitive. Asta după ce moldoveanca a intrat în contact cu o italiancă infectată, scrie Noi.md cu referire la agora.md. 

 

Totodată, ministerul spune că o altă persoană, care deține cetățenia țării noastre, a contactat cu persoana italiană infectată. Aceasta este în așteptarea rezultatelor analizelor.

 

„Starea de sănătate a celor două persoane este una bună și nu necesită internare în spital, ele fiind plasate în carantină la domiciliu, Serviciul de Sănătate Publică din Italia oferindu-le asistența necesară. Despre evoluția celor două cazuri, autoritățile italiene vor informa constant misiunile noastre diplomatice”, a spus Ministerul de Externe. Menționăm că acesta este primul caz confirmat de coronavirus în rîndul cetățenilor Republicii Moldova. Autoritățile susțin că pe teritoriul țării noastre nu au fost înregistrate infectări cu Covid-19.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.