CONSULATUL ONORIFIC DIN ANTALYA, PREGĂTIT PENTRU A OFERI ASISTENȚĂ CETĂȚENILOR MOLDOVENI

01.09.2015
Foto: mfa.gov.md

Recent  a avut loc ceremonia de inaugurare a sediului Consulatului Onorific al Republicii Moldova în regiunea Antalya, Republica Turcia. În cadrul ceremoniei, Consul Onorific Ddiyar Içkale Gültekin a menţionat drept priorităţi ale activității Consulatului Onorific oferirea asistenței necesare cetățenilor Republicii Moldova, consolidarea contactelor bilaterale la nivel local și central, precum și dezvoltarea relațiilor economice.

 

Acesta este al treilea Consulat Onorific deschis în Turcia, pe lîngă cele din regiunea Bursa şi Manisa-Izmir.

 

Portalul Viza.md reamintește că cetățenii Republicii Moldova aflați în Antalya care se confruntă cu circumstanțe dificile pot apela după asistență la Consulatul Onorific al Republicii Moldova care a fost inaugurat, inclusiv, în acest scop, în această regiune a Turciei.

Datele de contact:

Spice Hotel & Spa Iskele Mevkii, Belek, reg. Antalya

 

tel: +905335186819

fax: +902427152827

e-mail: info@antalya-consulat.md

 

Totodată, menționăm că consulul onorific oferă asistenţă şi consultanţă cetăţenilor moldoveni, protejează în statul de reşedinţă drepturile şi interesele lor. Atribuţiile consulului onorific NU INCLUD ACȚIUNI care implică exercitarea autorităţii de stat, cum ar fi cele referitoare la cetăţenie, vize, paşapoarte, acte de stare civilă, încasarea taxelor consulare pentru serviciile prestate, precum şi orice alte activităţi de acest gen, toate aceste atribuţii ţinînd de competenţa Ambasadei Republicii Moldova de la Ankara și Consulatului Republicii Moldova la Istanbul.

 

 

În schimb, consulul onorific asigură informarea cetăţenilor despre procedura de prestare a serviciilor consulare în conformitate cu legislaţia în vigoare a Republicii Moldova şi, în caz de necesitate, colectează dosare de solicitare a serviciilor consulare concrete, ulterior expediate Ambasadei Republicii Moldova spre perfectare.

 

 

Lista consulatelor onorifice moldovenești, precum și alte informații utile la subiect pot fi vizualizate la compartimentul AMBASADE ‒Consuli onorifici ai RM.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.