CONTROL SPORIT LA HOTARUL CU ZONA SCHENGEN

05.11.2020

 

 

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat că a sporit controlul la hotarul francez al zonei Schengen din cauza amenințării crescute cu acte teroriste, scrie ria.ru.


"Am decis să dublăm numărul de forțe desfășurate la frontiere în cadrul acestui control: de la 2400 la 4800 de polițiști, jandarmi, militari", a explicat liderul francez, care a sosit joi la frontiera cu Spania.

El a cerut, de asemenea, "regândirea profundă" a regulilor grupului Schengen și a promis să prezinte propunerile sale în acest sens în decembrie.

 

Acordul care anulează controlul intern al frontierei a fost semnat de 26 de țări. Este vorba despre 4,3 milioane de kilometri pătrați, cu o populație de 400 de milioane de oameni.


Pe 29 octombrie, cînd musulmanii au sărbătorit ziua de naștere a profetului Muhammad, a avut loc o serie de incidente anti-franceze. Mai întîi tunisianul Ibrahim Al-Ahuisaui s-a aruncat cu un cuțit asupra oamenilor de lîngă clădirea Notre Dame din Nisa. Trei oameni au murit, cîțiva au fost răniți. Mass-media a scris că cele două victime au fost decapitate de atacator, în timp ce el repeta "Allah Akbar".


În aceeași zi, în Avignon, un islamist strigînd "Allah Akbar" a încercat să înjunghie niște polițiști. El a fost împușcat. În Jeddah a fost reținut un cetățean saudit care a atacat un gardian al Consulatului Franței. În plus, musulmanii au rupt steagul francez de pe clădirea ambasadei din Nicosia. Guvernul francez a introdus un plan de combatere a terorismului.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.