COPIII DIN MOLDOVA SÎNT INVITAȚI SĂ PARTICIPE LA PROIECTUL "DETAȘAMENTUL PRIETENIA POPOARELOR"

21.09.2015
Foto: Google.com

Alexandr Kalinin li s-a adresat compatrioților cu rugămintea să delege doi copii cu vîrsta de la 14 la 16 ani – reprezentanți din partea Moldovei – pentru a participa la proiectul "Detașamentul Prietenia Popoarelor", care are drept scop stabilirea și consolidarea relațiilor de prietenie în rîndul tinerilor.

Potrivit președintelui Congresului Diasporei Moldovenești, proiectul este implementat în cadrul Grantului Prezidențial, primit din partea Fondului de Caritate a Inițiativelor Sociale "Narodnoie Edinstvo".

Ideea proiectului constă în petrecerea unui schimb intrnațional tematic în perioada 08.10.2015 28.10.2015 la Centrul Unional pentru Copii din Rusia "Orlionok" (Rusia, orașul Tuapse).

În "Detașamentul Prietenia Popoarelor" vor fi invitați cîte 2 copii din fiecare dintre fostele republici ale URSS (30 de copii cu vîrste cuprinse între 12 - 16 ani). Programul schimbului va fi axat, în principal, pe familiarizarea copiilor cu particularitățile culturilor statelor prietene prin intermediul filmelor, jocurilor, cîntecelor, sportului și întîlnirilor cu oameni celebri de diferite naționalități.

Rezultatul proiectului "Detașamentul Prietenia Popoarelor" va fi aplanarea conflictelor interetnice și prevenirea acestora la nivelul educației patriotice a copiilor.

Proiectul "Detașamentul Prietenia Popoarelor" va deveni un eveniment de unificare important al vieții sociale a țării, va avea un impact pozitiv asupra dinamicii creșterii patriotismului și va contribui la consolidarea securității naționale.

Realizarea Grantului Președintelui va fi ilucidat pe larg de sursele mass-media federale, devenind un eveniment important în cadrulul celebrării aniversării de 55 de ani a Centrului Unional pentru Copii din Rusia "Orlionok".

Sursa: kalinin.ms

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.