CREŞTE POPULARITATEA UNIVERSITĂȚILOR RUSEȘTI ÎN RÎNDUL TINERILOR MOLDOVENI

06.04.2015
 

„Popularitatea universităților rusești în rîndul tinerilor din Republica Moldova crește”, a declarat luni pentru Agenţia Novosti Moldova şeful Reprezentanţei „Rossotrudnichestvo”, Valentin Rîbiţki, comunică Actualităţi.md.

 

Potrivit lui, în ultimul timp pentru un loc la buget, oferit Republicii Moldova în cadrul universităților din Rusia, pretindeau, în general, cîte două persoane.

„Zilele trecute, mai mult de 50 de elevi au trecut testările pentru admiterea la Universitatea Financiară de pe lîngă Guvernul Rusiei. Iar Reprezentanţa „Rossotrudnichestvo”, la rîndul său, în baza testelor de pe site-ul universității va continua să organizeze pretestări pentru acei care doresc să studieze la această universitate”, a menţionat Rîbiţki.

 

El a adăugatcă în acest an universitar Școala Superioară de Economie a majorat de două ori cotele de studiu cu finanţare din buget pentru Republica Moldova – pînă la 130, Academia Agricolă din Kostroma– pînă la 60 de cote, ridicînd de asemenea, numărul acestora.

„Apropo, anume în aceste zile Academia Agricolă din Kostroma desfăşoară în raioanele Moldovei testarea pentru doritorii de a studia în cadrul academiei”, a spus Rîbiţki.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.