CUM POATE LOCKDOWN-UL DE ANUL NOU SĂ AFECTEZE VACANȚA MOLDOVENILOR ÎN TURCIA

15.12.2020

 

 

Lockdown-ul de Anul Nou, introdus în Turcia de Președintele Recep Tayyip Erdogan, nu va afecta vacanța turiștilor moldoveni.


Această opinie a fost exprimată de reprezentanții businessului turistic turcesc într-un interviu cu una dintre asociațiile de operatori turistici din Moldova, relatează Noi.md.

 

Potrivit experților, restricțiile de deplasare în țară vor fi introduse doar pentru cetățenii țării, documentul guvernamental nu spune nimic despre turiști. Prin urmare, cu o mare probabilitate, noile restricții nu vor împiedica funcționarea normală a industriei cu servirea oaspeților pe aeroporturi, transferuri și hoteluri, iar turiștii vor putea să meargă pe străzi, să viziteze magazine și farmacii și să comande mîncare.

 

Nu există anulări de zbor între țări, iar hotelurile turcești au multe rezervări pentru vacanța de Revelion.


De menționat că cetățenii moldoveni pot călători în Turcia dacă fac un test pentru coronavirus cu cel mult 72 de ore înainte de călătorie.


Anterior, a devenit cunoscut faptul că Erdogan a înăsprit restricțiile la sărbătorile de Revelion pe fondul răspîndirii noului coronavirus. Ordinul de rămînere în casă se va aplica de la ora 21:00 în ajunul Anului Nou și va fi valabil pînă la data de 4 ianuarie.

În perioada de restricție, cafenelele și restaurantele nu vor funcționa, cu excepția comenzilor la pachet.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.