CUM POT MOLDOVENII SĂ AJUNGĂ ACUM ÎN UCRAINA

29.06.2021

 

 

Moldovenii pot intra în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, prezentînd obligatoriu la punctul de trecere a frontierei de stat polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19.
Despre aceasta anunță Ambasada Republicii Moldova, care a precizat că condițiile de intrare în Ucraina au fost actualizate.

 

De asemenea, moldovenii trebuie să dețină unul dintre următoarele documente:

 

rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat nu mai tîrziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat;
rezultatul negativ al testului rapid pentru determinarea antigenului coronavirusului SARS-CoV-2, efectuat nu mai tîrziu de 72 de ore înainte de trecerea frontierei de stat;
certificat medical emis de autoritățile medicale ale Republicii Moldova ce confirmă primirea unui curs complet de vaccinare contra COVID-19 cu vaccinuri care sînt incluse în lista OMS.
Documentele menționate urmează a fi eliberate în limba engleză sau cu traducerea lor în limba engleză.

Testarea, vaccinarea și autoizolarea nu sînt necesare copiilor cu vîrsta sub 12 ani.


Reprezentanții misiunii diplomatice au precizat că „în absența poliței de asigurare și a unuia din documentele enumerate mai sus trecerea frontierei de stat pentru intrare în Ucraina sau tranzit va fi refuzată de autoritățile ucrainene”.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.