CUM SĂ EVITAȚI AGLOMERAȚIILE LA FRONTIERA UNGARIEI ÎN PERIOADA DE VARĂ

13.06.2014
Foto: trasnport.md

În fiecare an autorităţile ungare atrag o atenţie deosebită faptului ca în sezonul turistic de vară să fie evitate rîndurile la punctele de tranzitare ale frontierei cu Ungaria. Experienţa ultimilor ani a părții ungare confirmă că majoritatea turiştilor folosesc punctele de trecere ce se află pe magistralele principale. Asta duce la supraîncărcarea punctelor de frontieră unde se formează aglomeraţii.

 

În acelaşi timp posibilităţile altui punct din apropiere nu sînt folosite.

Ambasada Ungariei în Republica Moldova atrage atenţia călătorilor asupra faptului că necătînd la eforturile depuse de către autorităţile din Ungaria, la punctele de frontieră se pot forma aglomeraţii semnificative. În asemenea cazuri în scopul micşorării timpului de aşteptare poliţia ungară de frontieră poate îndrepta turiştii către alt punct. În condiţii de arşiţă de vară aşteptarea îndelungată e istovitoare, din acest motiv cerem insistent ca toţi turiştii să se aprovizioneze cu apă în cantităţi suficiente. Pentru a evita aglomeraţiile se recomandă de a alege următoarele itinerare alternative pentru traversarea frontierei:

 

Itinerare alternative pentru călătorii în Ucraina

La frontiera între Ucraina şi Ungaria în locul punctului de trecere "Zahony-Ciop" recomandăm următoarele puncte:

1. Punctul de frontieră "Beregsurany-Lujanca". Lucrează non-stop. Cîte 4 benzi pentru automobile în fiecare direcţie, cu ieşire la trasa internaţională № Е-86. Pînă la punctul de frontieră cu Ungaria se poate anjunge pe următorul traseu - autoban М3 - trasa №41 - or. Vasarosnameny - or. Beregsurany.

2. Punctul de frontieră "Barabas -Kosyny". Lucrează de la 7.00 pînă la 19.00. Cîte 2 benzi pentru automobile în fiecare direcţie. Pînă la punctul de frontieră cu Ungaria se poate anjunge pe următorul traseu - autoban М3 - trasa №41 - or. Vasarosnameny -or. Vamosatya - or. Barabas.

3. Punctul de frontieră "Lonya - Dzvinkove". Lucrează de la 8.00 pînă la 16.00.Cîte 2 benzi pentru automobile în fiecare direcţie. Pînă la punctul de frontieră cu Ungaria se poate anjunge pe următorul traseu - autoban М3 - trasa №41 - or. Vasarosnamany - or. Tiszaszalka - or. Tiszakercseny - or. Matyus - or. Lonya.

 

Itinerare alternative pentru călătorii în Serbia

La frontiera între Ungaria şi Serbia în locul punctului de trecere Roszke - Horgos recomandăm următoarele puncte:

1. Punctul de frontieră "Tompa - Kelebija". Lucrează non-stop. Cîte 4 benzi pentru automobile în fiecare direcţie. După localitatea Subotica ieşire la trasa internaţională № Е-75. Pînă la punctul de frontieră cu Ungaria se poate anjunge pe următorul traseu - autoban М5 - trasa №54 - or. Soltvadkert - trasa № 53 - or. Kiskunhalas - or. Tompa.

2. Punctul de frontieră "Bacsalmas - Bajmok". Lucrează de la 7.00 pînă la 19.00. Cîte 2 benzi pentru automobile în fiecare direcţie, care, în afară de cetăţenii Ungariei şi Serbiei, mai pot fi folosite şi de persoanele, care deţin dreptul de circulaţie liberă conform legilor UE (cetăţenii ţărilor SEE, Elveţiei şi de asemenea rudele lor care locuiesc în ţările terţe, în continuare numite persoane cu dreptul de liberă circulaţie în UE). După localitatea Subotica ieşire la trasa internaţională № Е-75.

Pînă la punctul de frontieră cu Ungaria se poate anjunge pe următorul traseu - autoban М5 - trasa №54 - or. Soltvadkert - trasa № 53 -- trasa №. 55 - or. Tatahaza - г.Bacsalmas.

3. Punctul de frontieră "Hercegszanto-Backi Breg". Lucrează de la 7.00 pînă la 19.00. Cîte 2 benzi pentru automobile în fiecare direcţie, ieşire la trasa internaţională № Е-75 în direcţia Sombor - Kula-Vrbas. Pînă la punctul de frontieră cu Ungaria se poate anjunge pe următorul traseu - autoban М6 (Е73) - or. Batazsek - trasa №55 - or. Baja - trasa №51 - or. Hercegszanto.

4. Punctul de frontieră "Asotthalom - Backi Vinogradi". Lucrează de la 7.00 pînă la 19.00. Cîte 2 benzi pentru automobile în fiecare direcţie, care, în afară de cetăţenii Ungariei şi Serbiei, mai pot fi folosite şi de persoanele, care deţin dreptul de circulaţie liberă conform legilor UE . Pînă la punctul de frontieră cu Ungaria se poate ajunge pe următorul traseu - autoban М5 prin ieşirea spre or. Domaszek pe trasa №55 "Domaszek - Morahalom".

 

Itinerare alternative pentru călătorii în România

La frontiera între Ungaria şi România în locul punctului de trecere "Nagylak-Nadlac" recomandăm următoarele puncte:

1. Punctul de frontieră "Kiszombor-Cenad". Lucrează non-stop. 3 benzi pentru automobile pentru intrare şi 2 pentru ieşire. Ieşire la trasa internaţională Е-70 în direcţia Timişoarei. Pînă la punctul de frontieră cu Ungaria se poate anjunge pe următorul traseu - autoban М5 - autoban М43- trasa internaţională №Е-68- or. Kiszombor.

La frontiera între Ungaria şi România pentru comoditatea traversării în locul punctului de trecere "Artand-Bors" recomandăm următoarele puncte:

1. Punctul de frontieră "Gyula-Varsand". Lucrează non-stop. Există un terminal marfar. Ieşire la trasa internaţională - Е671. Pînă la punctul de frontieră cu Ungaria se poate ajunge pe următorul traseu- autoban М5 - trasa №44 - or. Gyula.

 

Sursa: mfa.gov.hu

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.