CUM SĂ OBȚII UN PERMIS DE INTRARE ÎN RUSIA ÎN CONDIȚIILE COVID-19

30.04.2021

 

 

Condițiile de intrare în Rusia în scopul vaccinării, tratamentului sau la invitația unui partener rus


Cetățenii moldoveni pot obține un permis de intrare în Rusia în condițiile COVID-19, dacă merg acolo în scop de tratament sau la invitația unui partener rus: o organizație sau o companie, relatează noi.md.

Permisiunea de intrare în Rusia la invitația unui partener rus (organizație, companie) este eliberată de sediul operațional sub conducerea viceprim-ministrului Federației Ruse, Tatiana Golikova, la cererea organelor executive de profil ale țării gazdă ruse, dar nu la inițiativa Ambasadei Moldovei la Moscova.

 

De exemplu, dacă cetățenii Republicii Moldova planifică să intre pe teritoriul Federației Ruse, la invitația unui partener rus (organizație, societate), în acest caz, partea rusă pregătește pachetul de documente (invitația, copiile pașapoartelor cetățenilor Republicii Moldova, timpul desfășurării evenimentului etc.) și îl depune la organul executiv federal/regional de profil, cu solicitarea de a se adresa la sediul operațional al Federației Ruse pentru a obține permisiunea cetățenilor Republicii Moldova de a intra pe teritoriul Rusiei.


În același timp, dacă cetățenii moldoveni intenționează să meargă în Federația Rusă pentru tratament, ei trebuie să contacteze instituția medicală rusă în care se vor trata. Această instituție medicală va înregistra pacientul pe portalul serviciilor de stat ale Federației Ruse, după care cetățeanul Moldovei va primi o notificare pe e-mailul său cu un cod special unic, care reprezintă baza pentru intrarea pe teritoriul Federației Ruse.


Persoanele care însoțesc bolnavul, de asemenea, trebuie înregistrate împreună cu pacientul pe portalul sus-menționat și să primească un cod special unic.

Trebuie remarcat faptul că obținerea unui permis de călătorie în Rusia în scopul vaccinării este imposibilă.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.