CUNOAȘTEȚI DESPRE SERVICIILE CONSULARE MOLDOVENEȘTI PRIN POȘTĂ?

16.03.2013
Foto: blogspot.com
 

Migranții moldoveni, din orice țară a lumii, pot beneficia de anumite servicii consulare moldovenști prin poștă. Documentele pentru serviciul consular solicitat, se transmit prin curier poștal la adresa Ambasadei sau oficiului consular al Republicii Moldova, astfel fiind exclusă obligativitatea prezenței fizice în fața consulului.


În special cetăţenii noştri care se află la distanțe mari de ambasadele și consulatele Republicii Moldova, precum și cei aflați în statele în care Moldova nu are o reprezentanță diplomatică sau consulară cu sediul în țara de reședință, pot beneficia de această modalitate, fiind scutiţi de drumurile lungi şi obositoare, precum şi de cheltuielile suplimentare pentru călătorie.


În prezent, astfel de practici sînt implementate de mai mult timp în cadrul misiunilor diplomatice și consulare moldovenești din Germania, SUA, etc.


Ca și în cazul deplasării consulului în teritoriu, lista serviciilor consulare oferite este una limitată. De exemplu, este imposibil de a perfecta un pașaport biometric fără prezența personală a solicitantului la ambasadă sau consulat.


Prin urmare, Portalul informațional Viza.md recomandă conaționalilor interesați de ,,serviciile consulare prin poștă” să contacteze în prealabil ambasada sau oficiul consular ales pentru a afla următoarele informaţii exacte precum și mai multe particularități ale unei astfel de asistențe consulare la distanță, care ar putea să difere de la o ambasadă la alta:

- Lista serviciilor prestate prin poștă;
- Contul bancar al misiunii;
- Actele necesare pentru serviciul consular solicitat prin poștă;
- Taxa consulară
Achitarea taxei consulare se efectuează în exclusivitate prin transfer bancar pe contul misiunii diplomatice sau consulare moldovenești.


Datele de contact ale ambasadelor și consulatelor Republicii Moldova pot fi găsite la următoarea adresă a portalului informational viza.md.


Sursa: Viza.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.