DATORII FAȚĂ DE LUCRĂTORII IMIGRANȚI DIN ȚĂRILE CSI DE CIRCA 2 MILIARDE DE RUBLE

25.05.2017
 

Față de imigranților din țările CSI, care lucrează la Moscova și în Regiunea Moscovei companiile de construcții, manageriale, de cleaning, dar și altele au acumulat în anii 2016-2017, datorii de circa 2 miliarde 260 de milioane de ruble.

 

Acest lucru a fost declarat pentru publicația „Izvestia“ de președintele Mișcării Populare din Întreaga Rusie „Imigranții-muncitori din Tadjikistan“ Karomat. Departamentul General de Stat al Comitetului de Anchetă al Federației Ruse a orașului Moscova a inițiat deja mai multe cazuri penale împotriva firmelor, care nu doresc să plătească salariile lucrătorilor.

 

Pe parcursul a șase luni la conducerea Mișcării „Imigranții-muncitori din Tadjikistan“ au apelat circa 15 mii de cetățeni din Tadjikistan, țările CSI și chiar ai Rusiei cu rugămintea de a-i ajuta să le fie restituite salariile neplătite de către angajatori. Potrivit spuselor lui Karomat Șaripov, datorii față de lucrătorii migranți, care au venit cu plîngeri la organizația sus-numită, au 96 de companii, numai din regiunea capitalei. La Moscova, potrivit estimărilor apărătorilor drepturilor omului, datoria s-a ridicat la 1 miliard 260 de milioane de ruble. În suburbii – la aproximativ 1 miliard de ruble.

 

Sursa: izvestia.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.