DE CE TURCIA ARE NEVOIE DE DESCHIDEREA UNUI CONSULAT LA COMRAT?

22.04.2020

 

 

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întîlnit cu Consulul Republicii Turcia la Comrat, Hasan Akdogan, care a fost numit în această funcție în martie 2020.


Șeful autonomiei l-a salutat pe diplomat, menționînd importanța deosebită a deschiderii în capitala Găgăuziei a unui Consulat al Republicii Turcia.

 

Bașcanul a subliniat deschiderea autorităților autonomiei spre cooperare și și-a exprimat încrederea că deschiderea unui consulat la Comrat va da un impuls suplimentar dezvoltării relațiilor frățești între poporul găgăuz și turc, transmite gagauzia.md.


Consulul Turciei, Hasan Akdogan, în cadrul discuției cu bașcanul, a menționat că consulatul va fi deschis oficial după finalizarea lucrărilor de reparație în clădire, unde va fi amplasată reprezentanța misiunii diplomatice.


La ceremonia de deschidere a consulatului se așteaptă participarea ministrului Afacerilor Externe al Republicii Turcia, Mevlut Çavușoğlu. În cadrul întrevederii, bașcanul și consulul au pus în discuție și o serie de subiecte curente care vizează etapele de realizare a proiectelor turcești pe teritoriul Găgăuziei.

 

Hasan Akdogan, în perioada 2010-2015, a deținut funcția de prim secretar al Ambasadei Turciei în România. În anul 2017 a fost numit viceconsul general al Turciei în orașul Constanța. La momentul numirii în funcția de consul al Turciei la Comrat, Hasan Akdogan activa în calitate de asistent al Consulului General al Turciei la Constanța.

 

Experții se întreabă de ce Turcia are nevoie de consulate în această regiune a țării și ce alte interese nu a realizat în regiune prin intermediul Ambasadei Turciei la Chișinău.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.