DE LA 1 IUNIE MOLDOVENII DIN NORDUL ITALIEI VOR AVEA UN CONSULAT ȘI LA PADOVA (VIDEO)

17.05.2014
Foto: viza.md

În curînd, cetățenii moldoveni aflați în Padova vor beneficia de asistență consulară odată ce va fi inaugurat Consulatul Republicii Moldova cu sediul la Padova. Despre aceasta a comunicat  Olga Coptu, Șefa Direcţiei Relaţii Internaţionale Integrare Europeană şi Diaspora de la Biroul Relaţii Interetnice în cadrul emisiunii Alb&Negru.

 

Făcînd referire la recentele declarații ale Ambasadorului Republicii Moldova în Republica Italiană, Olga Coptu a menționat că deschiderea Consulatului Republicii Moldova la Padova va avea loc pe data de 1 iunie 2014. Respectiv, începînd cu această dată moldovenii din nordul Italiei se vor putea adresa după asistență consulară atît la Milano, cît și la Padova.

 

Totodată, referindu-se la închiderea Consulatului General de la Bologna, Olga Coptu a declarat că această decizie a fost una mai puțin calculată, care a creat dificultăți comunității de moldoveni de acolo.

 

Reamintim că recent, Ministerul de Externe al Republicii Moldova (MAEIE) a detașat un diplomat, care va asigura realizarea măsurilor tehnico-organizatorice ce implică și găsirea sediului consular corespunzător. Datele de contact ale consulatului vor putea fi vizualizate pe VIZA.md, îndată ce acestea vor fi date publicității de către MAEIE.

 

 

 

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.