DE PAȘTI, VINIETELE VOR PUTEA FI PROCURATE ȘI ÎN INTERIORUL ȚĂRII

04.04.2013
Foto: elldor.info

Procedură simplificată de obținere a vinietelor în perioada sărbătorilor pascale. În perioada 1-15 mai curent, 11 puncte vamale interne vor lucra inclusiv în zilele de weekend și cele de sărbători oficiale, astfel ca orice cetățean venit de sărbători acasă să aibă posibilitatea de a-și prelungi perioada de ședere în țară, fără a fi nevoit să achite amenzi.

 

La moment, vinietele pentru automobilele cu numere străine pot fi procurate doar la punctele vamale de intrare în țară. În perioada sărbătorilor pascale însă, acestea vor putea fi procurate sau prelungite și la posturile vamale interne, care vor activa între 8:00 și 17:00, atît în zilele de weekend, cît și în cele de sărbători oficiale. Totodată, Serviciul Vamal a înaintat deja Ministerului Finanțelor un pachet de documente pentru a permite procurarea vinietelor și în alte puncte, mai accesibile cetățenilor.

 

Lipsa vinietelor pe o perioadă mai mică de șapte zile atrage după sine o amendă de pînă la două mii de lei, iar pe o perioadă ce depășește șapte zile – de 2600 de lei. Depistarea repetată a șoferului fără vinietă va atrage o amendă de 2600-6000 lei, iar contrafacerea sau falsificarea unei viniete poate fi sancționată cu închisoare pe un termen de pînă la cinci ani.

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.