DEMERSURILE DIASPOREI, RESPINSE DE INSTANȚĂ

01.12.2016
Demersurile diasporei, respinse de instanță
 

Judecătoarea care examinează dosarul „diaspora împotriva statului” a respins alte două demersuri înaintate de avocații mandatați de cetățenii moldoveni de peste hotare.

 

Avocații au cerut recuzarea judecătoarei Djeta Chistol, argumentînd că asupra acesteia planează suspiciuni de imparțialitate.

 

„În cadrul ședințelor de judecată, cererile și demersurile făcute de diasporă au fost respinse nefondat de nenumărate ori. Deși autoritățile de stat au obligația să prezinte aceste probe, ele nu au făcut acest lucru, iar instanța de judecată nu i-a obligat să prezinte rapoartele care conțin informația asupra tuturor circumstanțelor care au avut loc la secțiile de votare, cum ar fi: cîte persoane s-au prezentat, cîte persoane nu au putut să voteze, ce au făcut cu contestațiile cetățenilor”, a explicat avocatul Eduard Digore.

 

Totodată, avocații au cerut audierea unor martori în acest dosar, solicitare care, de asemenea, a fost respinsă de instanță. Potrivit lui Eduard Digore, se constată o situație de blocaj în examinarea acestui dosar, iar responsabil de acest lucru se face judecătorul.


Anterior, judecătoarea Djeta Chistol nu a admis nici cererea avocaților de sesizare a Curții Constituționale în privința articolului 49 (al.3) din Codul electoral, care prevede plafonarea pînă la 3000 a numărului buletinelor de vot repartizare per secție de votare.

 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.