DESPRE POSIBILITATEA PERFECTĂRII CELUI DE-AL DOILEA PAȘAPORT RUSESC

04.04.2018
 

Vă reamintim că în legislația rusă au fost operate modificări, conform cărora este admisă perfectarea celui de-al doilea pașaport (biometric - perioada de valabilitate a acestuia fiind de 10 ani) în perioada de valabilitate a pașaportului eliberat anterior.


Totodată, valabilitatea noului pașaport nu este limitată de valabilitatea primului pașaport, aceasta fiind de 10 ani de la data perfectării. În special, acest lucru permite să nu se aștepte expirarea valabilității pașaportului pentru a primi unul nou, ci să se înregistreze în prealabil și, dacă este necesar, să utilizeze concomitent două pașapoarte (de exemplu, pentru a obține vize din diferite țări simultan).
Pașaportul biometric al cetățeanului Rusiei poate fi perfectat la instituția consulară a Rusiei din străinătate (cu excepția unor instituții, care nu dispun de capacitățile tehnice corespunzătoare).

De asemenea, vă reamintim că cetățenii Republicii Moldova pot folosi concomitent două pașapoarte moldovenești. Pașapoartele pot fi eliberate nu numai în țară, dar și la instituțiile consulare moldovenești din străinătate.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.