DIASPORA ÎI PROPUNE MAIEI SANDU SĂ FIE CONSILIERUL PREȘEDINTELUI

28.12.2016
Diaspora îi propune Maiei Sandu să fie consilierul președintelui
 

Mai mulţi cetăţeni ai Moldovei care locuiesc peste hotare propun ca liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, să fie numită în funcţia de consilier al preşedintelui în domeniul relaţiilor cu diaspora.

 

Doritorii pot semna o petiţie în acest sens, care a apărut marţi pe reţelele de socializare.

 

Autorii iniţiativei consideră că Maia Sandu este cel mai potrivit candidat pentru această funcţie, deoarece apără drepturile concetăţenilor din străinătate şi îi va ajuta să revină în ţară.

 

"La alegerile prezidenţiale din 2016 diaspora a arătat că doar uniţi noi vom putea deveni o ţară puternică, de care să se teamă oligarhii", se spune într-o adresare, ai cărei autori nu sunt convinşi că Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, poate reprezenta interesele cetăţenilor RM.

 

La ora 15.00, petiţia era semnată de 15 persoane, printre care locuitori din SUA, Marea Britanie, Italia şi Moldova.

 

"Avem nevoie de politicieni care să ne asigure drepturile civile, chiar dacă locuim la mare distanţă de Moldova", a scris Emma Poalelungi din Italia.

 

"Maia trebuie să scape pe Năstase (liderul Platformei DA - "I.") şi să demonstreze oamenilor că poate lupta cu Dodon direct, dar nu doar în campanie electorală", consideră un alt semnatar.

 

INFOTAG precizează: În turul doi al alegerilor prezidenţiale, din cei 138 mii de cetăţeni ai Moldovei care au votat peste hotare, 119 mii au votat-o pe Maia Sandu. Din cauza mobilizării înalte a diasporei, la mai multe secţii de votare din Marea Britanie, Italia, Franţa, Rusia nu au ajuns buletine de vot pentru toţi alegătorii. Din acest motiv, reprezentanţii diasporei au depus la CEC este 3,9 mii de plîngeri.

 

Igor Dodon a spus că neapărat va avea un consilier pentru relaţiile cu diaspora şi a propus să fie înaintate candidaturi pentru această funcţie. 

 

Sursa: infotag.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.