DIASPORA ȘI LOCALNICII, ÎNDEMNAȚI SĂ FACĂ DONAȚII ONLINE

25.09.2020

 

 

Pînă la finele anului curent, 21 de comunități vor avea străzi iluminate, tractoare multifuncționale, piețe, parcuri, drumuri și trotuare amenajate. Toate acestea grație suportului oferit de proiectul PNUD-Elveția „Migrație și dezvoltare locală”, contribuției din bugetele locale, dar și donațiilor băștinașilor și localnicilor în cadrul campaniilor online și offline de colectare de fonduri.


Campaniile de crowdfunding sînt în plină desfășurare, fiind alese atît platforme locale, cît și internaționale, inclusiv instrumentele oferite de rețelele de socializare. Întreaga listă a proiectelor pentru care puteți dona, o găsiți pe sprijina.md.

 

„Prin aceste campanii, ne propunem să apropiem și mai mult băștinașii de comunitățile lor. Doar așa putem asigura sinergia dintre diasporă și locuitorii rămași acasă. Avem sute de exemple de campanii de colectare online de fonduri realizate de comunitățile partenere. Acestea au fost preluate de localități din întreaga țară, ceea ce ne face să credem că sîntem o ‘academie a crowdfunding-ului’ la nivel local”, spune Zinaida Adam, managera proiectului PNUD-Elveția „Migrație și dezvoltare locală”.


Deja pentru al patrulea an consecutiv, asociațiile de băștinași sînt susținute de PNUD Moldova în realizarea campaniilor online de colectare de fonduri. Recent, această bună practică a fost preluată la nivel național de Biroul Relații cu Diaspora.

Din august 2020, 72 comunități din țară, beneficiare ale programelor PNUD și Biroului Relații cu Diaspora, au dat startul campaniilor de colectare de fonduri, pentru a asigura contribuția solicitată de finanțatori.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.