DIASPORA MOLDOVENEASCĂ A PROTESTAT ÎN STRADĂ, CONCOMITENT CU MANIFESTANŢII DIN CHIȘINĂU (VIDEO)

04.05.2015
Diaspora moldovenească a protestat în stradă, concomitent cu manifestanţii din Chișinău
Foto: jurnal.md

Concomitent cu protestul de la Chişinău, mitinguri similare au avut loc în mai multe oraşe din Europa: în Franţa, Germania, Italia, Spania, Irlanda, Grecia.

 

La Paris, peste o sută de moldoveni rezidenţi în Franţa s-au adunat în Piaţa Trocadero. Conaţionalii noştri s-au declarat sătui de fărădelegile comise de guvernanţii de la Chişinău.

 

Protestatarii au cerut restituirea miliardelor furate de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, demisia conducerii Procuraturii, Comisiei Naţionale de Integritate, Curţii Supreme de Justiţie, Curţii de Apel, Consiliului Concurenţei, Serviciului Vamal şi reformarea acestor instituţii. Totodată, au pledat pentru menţinerea cursului de integrare europeană a Republicii Moldova.

 

Aceleaşi revendicări au fost înaintate şi de către moldovenii stabiliţi în Italia. În oraşul Vicenza, conaţionalii noştri au ieşit în stradă înarmaţi cu drapele şi pancarte. "Lăsaţi-ne să ne întoarcem acasă!", "Vrem locuri de muncă şi salarii decente", sunt doar câteva dintre mesajele pe care le-au scandat reprezentanţii diasporei.

 

Şi la Dublin, în capitala Irlandei, zeci de moldoveni au protestat în stradă, concomitent cu manifestanţii adunaţi în capitală.

 

Sursa: jurnal.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.